Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Цветослав Цачев: Когато всички се готвят за криза, тя ще дойде

Цветослав Цачев, гл. инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, Клуб Investor, 5.10.2019

Стахът от рецесия движеше пазарите през тази седмица на фона на многото излезли икономически новини, които обаче са противоречиви. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.

„Капиталовият пазар в САЩ досега игнорираше негативните сигнали за световната икономика, включително и за американската икономика“, обясни Цачев. Според него обаче в един момент са започнали да изкачат потвърждения за забавяне на растежа.

„В Германия, например, индустрията се влошава от много дълго време, докато в САЩ имаме свиване, но към момента нямаме рецесионна ситуация“, посочи гостът.

Wall Street започна да забелязва сигналите, и то през призмата на това какво ще правят централните банкери. Вече обаче се прокрадват страхове, че сме в началото на процес на много бързо намаляване на лихвите.

„Свидетели сме на една много интересна тендеция – на бърза ротация на изпълнителни директори, което е сигнал за стремеж към намаляване на разходите от страна на компаниите. В същото време все повече мениджъри очакват и се готвят за криза“, посочи главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг.

А когато всички се готвят за криза, то тя ще дойде, защото се спират инвестициите, покупките на машини и т.н.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor