Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Туристически сезон 2017 с 6% ръст спрямо рекордната 2016

Константин Занков в Клуб Инвестор, 04.03.2017

 Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакваното увеличение на броя туристи през летния сезон 2017 спрямо 2016 в България е около 6%. спрямо предишното. Това каза Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма в предаването „Клуб Инвестор“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

„Приключват ранните записвания и можем да кажем, че около 38-40% от договореното настаняване вече е резервирано“.

Увеличението ще бъде благодарение на руския, немския, чешкия, словашкия пазар. Не трябва да се пренебрегва и балканския пазар, който генерира около 35% от туристическия поток в България, каза още гостът.

По думите му „зимният сезон върви добре“ и се очаква да продължи до Великден, „до 15 април“.

„За чуждестранните туристи отчитаният ръст за зимния сезон е в размер на 7,3%, а за българските туристи ръстът е 5-6%. Българите са основно ядро за зимния сезон в България, но те са с по-малък престой в сравнение с чуждестранните посетители“.

Туристическият продукт е хибрид от услуги. За да се предоставя по-дълъг сезон туристическият бранш трябва да се обедини и да работи, като добре смазан механизъм.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor