Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ситуацията с коронавируса може да е печеливша за родния туризъм

Доц. Йордан Йорданов, зам.-председател на Управителния съвет на „Сдружение Туризъм“, Бизнес старт, 27.02.2020

Доц. Йордан Йорданов, зам.-председател на Управителния съвет на „Сдружение Туризъм“. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Йордан Йорданов, зам.-председател на Управителния съвет на „Сдружение Туризъм“. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Доставчиците на туристически услуги у нас могат да спечелят покрай създалата се ситуация около коронавируса. Очаква се много от българите да предпочетат да останат в страната, което би въздействало благоприятно на вътрешния туризъм. Това обясни в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria доц. Йордан Йорданов, зам.-председател на УС на "Сдружение Туризъм"

"Измеренията на финансовите загуби от коронавируса тепърва ще се анализират. В момента е важна координацията на българските власти по отношение на запазването на реалността у нас.  Психозата още не ни е заляла в масовия си мащаб. За Северна Гърция случаят с коронавируса е огромен удар, туризмът там е сериозен фактор".

Още по темата

"Здравната култура, която трябва да проявим по отношение на личната хигиена, е важна и започва да се забелязва", посочи доцент Йорданов.

"Много млади българи от Скандинавия и Западна Европа предпочитат България като дестинация за почивка".

Относно българския туризъм гостът подчерта, че трябва да се поддържа добро съотношение цена-качество.

Очаквайте видео материал с целия разговор. 

Последни новини
Още от Бизнес старт