Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

21 ot 25 компании в Star Market бележат понижение

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 23.07.2019 г.

Еуфорията около новия азиатски пазар изглежда отминава. Снимка: Pixabay Еуфорията около новия азиатски пазар изглежда отминава. Снимка: Pixabay

Азиатските акции са в слабо понижение при ниски обеми, поведени от технологичните компании, които дават най-големия тласък, проследявайки напредъка на американските им колеги, предизвикани от по-оптимистични призиви от анализатори за марки като Apple и Micron. С това започва своя пазарен коментар Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг за „Бизнес старт“.

„Японските производители на чипове бележат повишение след като Morgan Stanley заяви, че вижда по-добри перспективи за акциите им“.

В Сеул приходите се фокусират върху производителите на автомобили сред отчетните компании, продължава Камарудин.

Още по темата

„Hyundai Motor увеличава загубите си в резултат на стачка на профсъюзите, като така компенсира по-добрите резултати от прогнозите за второто тримесечие. И Kia Motors губи позиции след като печалбите ѝ показаха бавен растеж на продажбите“.

Kospi набира скорост с производителите на чипове, казва още анализаторът. В Шанхай и Хонконг акциите са в повишение. Китайските лихви на паричния пазар намаляват, след като People's Bank of China предложи целеви фондове.

„И бърза дума за Star Market - новият технологичен пазар в Шанхай. Всички, с изключение на четири от листнатите 25 компании, бележат понижение във втория ден на търговията си“.

Видео от пазарния коментар очаквайте по-късно.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт