Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Tesla понижи цената на Model 3 и увеличи тези на Model X и Model S

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 16.07.2019

Американският производител на електромобили Tesla намали цената на масовия си Model 3 и увеличи тези на премиум колите Model X и Model S, заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Стартовата цена на Model 3 сега е 30 315 долара, при 32 225 долара преди, разкрива уебсайтът на компанията. Високият клас Model X сега започва от цена от 75 315 долара, а не от 71 325, както беше преди. Цената на Model S е качена от 65 125 долара на 70 115 долара".

Цените включват потенциални стимули и икономии на гориво за 9875 долара, посочва Tesla на уебсайта си, изтъкна Елена Кирилова.

"По-рано този месец компанията на Илон Мъск заяви, че продажбите на всичките ѝ три модела през третото тримесечие на годината са нараснали с 51% спрямо предходното до рекордните 95 200 превозни средства. Model 3 е донесъл около 80% от общите продажби, подчертавайки ролята на колата като ключова част от стратегията на Tesla".

Производителят на електромобили заяви, че очаква производството и доставките да продължат да растат през третото тримесечие, подчерта Елена Кирилова. Освен това Tesla намали цените си в Китай, най-големият пазар на електромобили в света, добави тя.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт