Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Чиста околна среда - не за сметка на крехкия баланс на просперитета

Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Бизнес старт, 05.06.2019

Индустрията не е най-големият замърсител, а битът. Нужно е цялото общество да се обърне към този проблем с цялата му сериозност. 93% от населението на Земята живее в среда на замърсен въздух. Вярвам, че няма да се рискува да се наруши крехкият баланс на просперитета. Това заяви Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Първо мозъкът страда от мръсния въздух. Това е първият орган в човешкия организъм, който бива засегнат. Особено негативно е влиянието върху мозъка на подрастващия организъм. Светът отдавна е глобално село и всяко отклонение на една държава, включително и в областта на опазването на околната среда, води до последици за всички".

Всякакви авантюристични мерки за забрана на употребата на замърсяващи продукти, например твърдите горива, без да се осигурява алтернатива, са неразумни, отсече Огнян Траянов. "Съмнявам се "зелените" партии да проявят на практика в ЕС тази липса на здрав разум, каквато демонстрираха по време на предизборната кампания за европарламента", отбеляза още той.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт