Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как славният Аякс отново излезе на европейската сцена

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 19.04.2019

Славният Аякс се завърна! Холандският гранд е на 1/2-финал в Шампионска лига, след като успя да детронира Реал Мадрид и да елиминира Ювентус на Кристиано Роналдо. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Гостът заяви, че Аякс е постигнал тези грандиозни успехи без да харчи колосални суми за селекция.

"Най-скъпият трансфер на клуба си остава Миралем Сюлеймани, който беше купен през 2008 г. от Хееренвеен за малко над 16 млн. евро. Нищожна сума за днешните стандарти. През миналото лято в отбора се върна Дейли Блинд, който се превърна във второто най-скъпо попълнение на холандците. Традиционно на "Йохан Кройф Арене" разчитат на своята школа", каза Коларов.

"Такива са случаите с младите звезди Френки де Йонг и Матийс де Лихт. Първият беше взет на 15-годишна възраст от Вилем II за 1 евро, плюс 10% от бъдеща продажба. Януари Барселона спазари халфа за 75 млн. евро без бонусите. Това веднага се превърна в най-голямата изходяща сделка на Аякс, а Вилем II ще получи 7,5 млн. евро, което е по-голяма сума от годишния бюджет на клуба. Очаква се и Де Лихт да продължи кариерата си в Барселона", добави гостът.
 

Последни новини
Още от Бизнес старт