Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нов инвестиционен фонд цели 80% успеваемост за стартъп компании

Леона Асланова – съосновател на „Иновейшън Акселерейтър България“, „Бизнес старт“, 01.04.2019 г.

Новият инвестиционен фонд за стартъп компании „Иновейшън Акселерейтър България“ си поставя високи цели, според съоснователя му Леона Асланова – гост в предаването „Бизнес старт“.

„Поставили сме си за цел 80% от финансираните компании да станат успешни“, декларира Асланова.

Заложените средства за фонда са 30,5 млн. лв., а част от компании, които ще получат финансова помощ, имат някои наистина практични и същевременно иновативни решения на проблеми, касаещи здравеопазването, образованието и грижата за възрастните хора. Според госта това са проблеми, които всеки ден са на дневен ред: „Осъзнахме, че старите сектори, на които тепърва им предстои да се дигитализират, имат най-голям потенциал за иновиране, което означава да създадат масови приложими услуги и продукти, които да обхванат цяла България и да подобрят средата. За нас частният сектор през предприемачеството може да натиска, променя и да ускорява по-бързо иновирането в старите сектори“.

„Представете си една частна поликлиника, която използва дигитализирано досие за своите пациенти. От нея ще получавате sms за следващата ваксинация на вашето дете, сезонни съвети и т.н.“

Основната идея на фонда е да развива сфери, в които има явно изразена социална или икономическа криза, защото проблемите в българското общество са от по-ежедневно естество.

„До момента имаме успешни стартъпи, които отново смятаме да финансираме с новата програма“, разказва още фондовият експерт.

Целият разговор на Христо Николов с Леона Асланова може да видите във видеото!

Последни новини
Още от Бизнес старт