Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Lyft се цели в оценка от 23,4 млрд. долара

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 28.03.2019

Американската компания за споделено пътуване Lyft повиши ценовия си диапазон за своето първично публично предлагане до 70-72 долара на акция, което означава, че сега фирмата се цели в оценка от 24,3 млрд. долара. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Преди това очакваната сума беше в диапазона 62-68 долара на акция. Сегашното увеличение е резултат от притесненията на инвеститорите, че могат да пропуснат най-голямото технологично IPO от това на Snap през 2017 г.“

В горната част на диапазона Lyft ще има пазарна капитализация от 20,45 млрд. долара, малко над тази на Snap, когато тя стана публична през 2017 г., посочи Кирилова.

„При този размер това ще бъде най-голямото американско първично публично предлагане, откакто китайския гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding се листна през 2014 г.“

Ако се сметнат и неща като ограничени опции за акции, оценката на Lyft може да достигне 24,3 млрд. долара, коментира редакторът.

„При достигане на цената от средната на новия ценови диапазон, 71 долара на акция, Lyft ще привлече от пазара 2,1 млрд. долара“.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт