Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са наградните фондове в Шампионска лига?

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 15.03.2019

Всички победители от 1/8-финалните двойки в Шампионска лига ще получат допълнителни бонуси от 10,5 млн. евро за класирането си сред най-добрите осем отбора в турнира на богатите. Това каза редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Гостът уточни, че отделно клубовете имат приходи още от телевизионни права, реклами, продажби на билети и т.н., като споменатата сума се отпуска от УЕФА за продължаване напред.

"Освен това евроцентралата раздава бонуси за класиране в груповата фаза, за резултатите там, за отиване във всеки следващ кръг. Накрая шампионът на Европа печели около 100 млн. евро за участието си през целия сезон в турнира".

Той посочи още, че днес ще се тегли жребият за 1/4-финалите.

"Той е отворен, т.е. вече няма никакви ограничения и всеки може да играе срещу всеки. За първи път от 10 години четири английски отбора се класираха за тази фаза, докато испанските отбори регистрираха най-слабо представяне от 9 г. Германците също имат повод за разочарование, тъй като Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Шалке бяха отстранени".
 

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от Бизнес старт