Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple ще представи новата си телевизионна услуга на специално събитие в Купертино

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 12.03.2019

Apple изпрати покани до медиите за събитие, което ще се проведе на 25 март в Steve Jobs Theater в кампусa ѝ в Купертино, Калифорния, където се очаква да обяви телевизионна и видео услуга. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Източници по-рано са коментирали пред информационната агенция, че компанията се е насочила към стартиране на стрийминг телевизия през април. Услугата вероятно ще включва телевизионен абонамент. Apple често пуска продукти и услуги в седмиците след събитията си".

В поканата си Apple не разкрива какъв ще е фокусът на събитието, а вместо това има само едно изречение: „Време е за шоу“, коментира Кирилова.

"Apple отдавна подсказва, че планира видео услуга. Компанията похарчи 2 млрд. долара в Холивуд за създаването на собствено съдържание и подписване на договори с големи звезди като Опра Уинфри. Източници, запознати с въпроса, коментираха по-рано, че услугата може да препродава абонаменти за CBS, Viacom и Starz на Lions Gate Entertainment, като ще предлага и оригинално съдържание от Apple".

Телевизионната услуга се очаква да бъде пусната по целия свят – амбициозен ход, предполагащ битка с конкурентни услуги – от Netflix до Prime Video на Amazon. App Store на Apple, където обичайно се разпространяват нейните услуги, в момента е достъпен в 100 държави, заяви тя.

"Потенциалните продажби от една телевизионна услуга могат да се превърнат във фокус за инвеститорите, след като през януари Apple отчете първия спад на продажбите на iPhone по време на ключовия празничен период и обяви, че ще намали цените на телефоните си на някои пазари".

Освен това Apple води преговори с HBO, част от WarnerMedia на AT&T, да стане част от услугата, а това може да се случи тъкмо за стартирането ѝ, твърди източник, запознат с темата, обясни Кирилова.

Във видео материала може да проследите целия технологичен коментар.

Последни новини
Още от Бизнес старт