Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple отново е най-скъпата компания на щатските борси

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 07.02.2019

Технологичният гигант Apple отново стана най-високо оценена публична компания, листната в САЩ, приключвайки борсовата сесия с пазарна капитализация над тази на скорошните лидери Microsoft и Amazon.com. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 0,03%, с което пазарната капитализация достигна 821,5 млрд. долара. Тази на Microsoft стана 813,4 млрд. долара, след като цената на акциите на компанията спадна с 1,11 на сто, докато Amazon завърши борсовия ден на трето място - с 805,7 млрд. долара капитализация, тъй като стойността на книжата ѝ се понижи с 1,12%“.

Още по темата

ената на акциите на Apple се повиши с 13% от последния ѝ финансов отчет на 29 януари насам, а инвеститорите залагат на това, че тя е по-добре след месеци притеснения за забавянето на търсенето на iPhone и рядкото предупреждение за приходите на компанията свързано съд слабото търсене в Китай, каза още Кирилова.

Забавянето на продажбите на iPhone обаче доведе до по-ниски очаквания за книжата на Apple. Средната цена, очаквана от инвеститорите, спадна от 240 долара три месеца по-рано до 175 долара, или с под долар повече от сегашната им стойност - 174,24 долара“.

Вижте целия коментар във видео материала.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт