Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Лятното училище за инвестиции на фондация Буров акцентира върху практическите умения

Красимира Паунина, портфолио мениджър в Селект асет мениджмънт, Бизнес старт, 16.04.2018

Традиционното лятно училище на фондация „Атанас Буров“ за студенти с интерес към финансите набира кандидати. Това съобщи Красимира Паунина, портфолио мениджър в „Селект асет мениджмънт“, които са съорганизатор на програмата тази година, в предаването Бизнес старт с водеща Живка Попатанасова. Фокусът на тазгодишното издание са инвестициите.

„Ще има партньорство с Bloomberg TV Bulgaria и студентите ще получат възможността да работят по своите проекти в информационната платформа Bloomberg терминал“, каза тя.

Самата Паунина е бивш стипендиант и участник. Тя сподели повече за личния си опит и впечатленията си от лятното училище.

„Формата за кандидатстване е есе на английски език върху една от икономическите теми, които сме подбрали тази година за студентите... Освен нея участниците трябва да имат много добър успех – минимум 4,50 от своето следване до момента, да са поне трети курс в икономическа специалност. Кандидатите за лятното училище трябва да бъдат млади, амбициозни студенти, които се интересуват от финанси и най-вече от инвестиции.“

Програмата, която ще се проведе от 22 юни до 1 юли в Банкя, ще бъде почти изцяло на английски език. Местата са до 20, а одобрените участници ще бъдат обявени до 24 май.

Лятното училище дава възможност на студентите да се срещнат и да комуникират със своите бъдещи потенциални работодатели.

„Особено през последните години да намериш ценни кадри, хора, които да са съвестни, да държат на работата си се оказва предизвикателство в България. Подобни инициативи ни помагат да се срещнем със студентите, които са представителна извадка на най-доброто от българските и чуждите университети“.

 Повече за акцентите, лекторите на лятното училище, натоварването и ползите от обучението, както и изискванията за есето, вижте във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт