Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Има ли решение за проблема с неизправните асансьори у нас

Емануела Фролошка, Фондация „Асансьорна безопасност“, Бизнес старт, 17.11.2017

За момента няма пълна информация и анализ за броя на неизправните асансьори в страната. Това каза Емануела Фролошка от Фондация „Асансьорна безопасност“ в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев.

По думите ѝ би имало значителен ефект, ако бъде направен анализ на съоръженията в страната, защото така може да се установи какъв е процентът на наистина опасните асансьори в страната.

„Защото старостта сама по себе си не е най-основния фактор, който може да доведе до износването на едно съоръжение. Всъщност качеството на експлоатация на машината от страна на ползвателите, както и качеството на техническата поддръжка и контрол, са факторите, които могат могат да повишат безопасността“.

Фролошка посочи, че в множество етажни собствености хората не осъзнават, че те самите се водят собственици на тези съоръжения.

„Ако имате жилище и нотариален акт, в него са писани общи части, едно от които е асансьора. Хората трябва да го проумеят. Асансьорът е тяхна собственост. Неплащането и неангажирането с поддръжка на това съоръжение води до много негативи“.

Как фондацията информира най-малките за безопасно използване на асансьори и ескалатори?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт