Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво носи титлата Студент на годината в УНСС

Мартин Петков в Бизнес старт, 15.11.2017

Мартин Петков, секретар на Студентския съвет при УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Петков, секретар на Студентския съвет при УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази година има 72 кандидатури за студент на годината. Тежко бе на журито да определи кои са най-добрите. Това каза Мартин Петков, секретар на Студентския съвет при УНСС, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова.  Гостът коментира събитието "Студент на годината" в УНСС, което се провежда днес за шеста поредна година, както и какво се случва с кадрите от УНСС, след като излязат на пазара на труда. 

"Събитието има за цел да отличи нашите студенти, които се представят добре на спортни събития, олимпиади, конференции, имат сертификати. Това е едно от най-големите събития в календара на Студентски съвет и на УНСС като цяло. На церемонията ще бъдат представени визитки на всеки номиниран кандидат по категории и журито ще има тежката задача да избира победителите на самата церемония".

Категориите са бакалавър на годината, магистър, докторант, талант (която е нова категория), спортист и три категории, които са много важна част от академичното общество - служител на годината, преподавател на годината и личност, която е допринесла за утвърждаването на студентското самоуправление, каза гостът. 

След като бъдат отличени с приз "Студент на годината" на УНСС в съответната категория лауреатите ще бъдат изпратени на националния конкурс "Студент на годината", където ще представят УНСС, каза още събеседникът.

Кои са критериите, за да се кандидатства за тази награда? Какви са специалните изненади за церемонията в УНСС?

Последни новини
Още от Бизнес старт