Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Успешен ли е първият български хеджфонд

Кирил Джабаров, финансист, Бизнес старт, 06.09.2017

През последните години хеджфондът се справя изключително успешно. А възвръщаемостта на инвестициите е добра – 37% през първата година и 42% през втората. Това заяви финансистът Кирил Джабаров в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев по повод третата годишнина на първия български хеджфонд.

„В Манхатън, където е седалището на фонда, индустрията е изключително развита – меката на този бизнес. Затова ние за момента сме малки на фона на целия останал свят там“, посочи финансистът.

Той допълни, че за сметка на това фондът е консервативен и предлага индивидуална услуга за всеки един клиент.

„Стараем се да управляваме активите консервативно, с добри инвестиционни идеи, които да доведат до голяма възвръщаемост“.

Джабаров обясни, че идеята на хеджфонда като вид структура и инвестиция е инвеститори, които разполагат със значителни финансови активи, да могат да ги управляват по-активно.

„Тоест не под формата на банков депозит или недвижими имоти, а да бъдат инвестирани във финансови активи, които да носят по-висока възвръщаемост в дългосрочен план. Това е предлагано и в Централна и Източна Европа, където са основният брой клиенти на фонда“, добави финансистът. 

Какви са рисковете от въвеждането на въглероден данък?

 

Последни новини
Още от Бизнес старт