Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

До какво ще доведе изваждането на САЩ от Парижкото споразумение

Красен Станчев, икономист, и Генади Кондарев, Сдружение За Земята, Бизнес старт, 05.06.2017

Красен Станчев, икономист, и Генади Кондарев, Сдружение За Земята. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Красен Станчев, икономист, и Генади Кондарев, Сдружение За Земята. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-голямото и вредно въздействие на Парижкото споразумение е увеличаването на централното и политическото планиране в икономиката. Това коментира икономистът Красен Станчев в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

По думите му Парижкото споразумение е неосъществимо и носи много вредни последици. За последните десет години САЩ са намалили своя принос на емисии на парникови газове с около 3%, подчерта икономистът. 

С решението на Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение се дава лош сигнал за най-замърсяващите бизнеси, а именно - че за тях има бъдеще в следващите десетилетия, докато преходът тече с пълна сила, коментира от своя страна Генади Кондарев от "Сдружение За Земята". 

Според Станчев заявката на Доналд Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение ще доведе до известно отрезвяване и намаляване на нивото на намеса по политически причини в стопанските процеси, което е от полза за тези, които биха пострадали от неговото прилагане, а именно - бедните групи от обществото. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт