Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бъдещето на възобновяемата енергия

Никола Николов, енергиен експерт, Българска фотоволтаична асоциация, Бизнес старт, 30.05.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа следва своя план (по отношение на зелената енергия – бел. ред.). ЕК си постави целта да направи Европа лидер в развитието на технологиите за възобновяеми източници, респективно да насърчи инвестициите в сектора. Смятам, че това бе направено доста успешно.

Това заяви в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев енергийният експерт и член на Българската фотоволтаична асоциация Никола Николов.

„Вече е почти готов пакетът „Чиста енергия за всички европейци“. Така че Европа върви по своя път“, добави гостът в студиото.

„Това, което бе направено на срещата на Г7 е, че президентът Тръмп поиска 7-дневна отсрочка (по въпроса дали Вашингтон ще подкрепи Парижкото споразумение за климата – бел.ред.). Парижкото споразумение е израз на волята на правителствата по света да бъде приета напълно сериозно заплахата от глобалното затопляне и да бъдат съгласувани мерки за борба с него“, каза още той.

„Това е единият от мотивите за развитие на ВЕИ сектора. Но другият мотив е чисто икономически. Технологиите се развиха до такава степен, че вече ефективно може да се произвежда електроенергия и да се задоволяват нуждите от такава електроенергия чрез възобновяеми източници“, посочи Николов.

Продължението на разговора вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт