Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ще се завърнат ли инвеститорите с оглед запазването на политическото статукво

Стамен Янев, Агенция по инвестиции, Бизнес старт, 31.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Живеем в една динамична среда и рискове винаги съществуват. Но като цяло съм оптимист. Данните на БНБ показват сериозен ръст на инвестициите от началото на годината. През 2016 зададохме сериозно темпо, от Агенцията за инвестиции имаме над 24 стартирани проекта. Това рефлектира и върху 2017. Хубавата новина е, че при стабилна политическа среда това дава предвидимост на всеки един инвеститор.

Това каза в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции. Фокусът на разговора бе насочен върху очакванията по отношение на инвеститорския интерес с оглед на очакваната политическа стабилност въз основа на изборните резултати, които де факто препотвърдиха парламентарното статукво от предходното 43-то Народно събрание.

„Очакванията са да няма резки промени, поне във вътрешнополитически план, което съответно допринася за по-добрата инвестиционна среда и засилването на интереса от страна на инвеститорите“, добави гостът в студиото.

„Ако сравним политическата обстановка с море, то когато то е бурно, лодките не плават в него. Но когато имаме спокойствие, е нормално наситеността от плавателни съдове да е голяма. Така че на фона на макроикономическите показатели, винаги трябва да се наложи и политическият фактор“, каза още Янев.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт