Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България още не е кинодестинацията, която политиците представят

Радослав Марков, Доли Медиа Студио, Бизнес старт, 26.01.2017

Основателят на Доли Медиа Студио Радослав Марков Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Основателят на Доли Медиа Студио Радослав Марков Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Постпродукцията на един филм в последните няколко години поевтиня в сравнение с лентовата и това доведе до намаляване на качеството ѝ, тъй като много нови производители влязоха на пазара. Това заяви основателят на Доли Медиа Студио Радослав Марков в "Бизнес старт" с Иван Нончев. Това сериозно понижава техническото качество на самия филм, тъй като това, което ние виждаме в телевизора не е същото, заснето от камерата, допълни той. 

Снимането на западни продукции в България е форма на аутсорсинг, а ако направим една справка ще забележим, че в Румъния и Чехия идват повече и по-звучни имена, каза Марков. България още не е кинодестинацията, която политиците я представят, добави той. 

Качеството на българското кино зависи най-вече от това човек на най-високо равнище да вземе решение, че в България ще се прави гледаемо кино, каза основателят на Доли Медиа Студио. По думите му бюджетите на българските филми не са недостатъчни, а просто се изразходват нерационално. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт