Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Все повече офлайн търговци се насочват към онлайн продажбите

Теодор Кафеджиев от Vsichkioferti.bg в Бизнес старт, 27.12.2016

Теодор Кафеджиев от Vsichkioferti.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Теодор Кафеджиев от Vsichkioferti.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Все повече офлайн търговци с магазини в молове или на скъпи търговски улици се включват на онлайн пазара и една част от тях дори реши да затвори магазините си в мола и да продава само онлайн. Расте не само търсенето, но и предлагането на най-разнообразни стоки. Това коментира Теодор Кафеджиев от Vsichkioferti.bg в предаването "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му едни от най-продаваните оферти в момента са за ранни записвания за Лято 2017. "До края на февруари цените са 20% по-ниски, отколкото ще бъдат след това", уточни Кафеджиев.

"Хубавите оферти за Нова година са продадени още през октомври, в момента може да се наблюдава намаление на цените на хотели, които не са успели да продадат своите оферти", каза още той, допълвайки, че ръстът при българските потребители е бил основно за почивки в Гърция. Ръстът при търсенето на оферти в България идва основно по линия на чуждестранни туристи.

Кафеджиев открои също, че има голям ръст на плащанията с дебитни и кредитни карти за сметка на наложения платеж.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт