Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Samsung обмисля разделянето си на две

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 28.11.2016

Логото на Samsung. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Логото на Samsung. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският технологичен концерн Samsung планира евентуалното си разделяне на две през тази година, съобщава Seoul Economic Daily. Това се случва по настояване на американския хедж фонд Eliott Management, като все още не е ясно дали компанията наистина ще направи този ход. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Разделянето ще позволи на наследниците на основателя на компанията Лий Кун-хъ да засилят позициите на глобалния лидер на пазара на смартфони, ключовата част от бизнес империята Samsung Group. Eliott предложи разделянето през октомври. Бордът на директорите на Samsung ще се срещне във вторник и ще реши как да отговори на искането на Eliott. 

Германският производител на луксозни автомобили BMW планира да пусне на пазара нова версия на своя електромобил BMW i3 през 2017. Новината беше обявена от германски всекидневник, който се позовава на източници от компанията. Самата фирма все още не е потвърдила информацията.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт