Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Отношението на Меркел към Тръмп е идеологизиране на прагматични въпроси

Георги Минчев, Българо-руската търговско-промишлена палата, Бизнес старт, 17.11.2016

Германският канцлер Ангела Меркел напуска пресконференция, на която коментира избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Германският канцлер Ангела Меркел напуска пресконференция, на която коментира избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Реакцията на европейските лидери към избирането на Доналд Тръмп показва обезпокоеност, граничеща до истеричност. Това каза Георги Минчев от Българо-руската търговско-промишлена палата в Бизнес старт с Иван Нончев. А специално отношението на Меркел към Тръмп е идеологизиране на прагматични въпроси, допълни той. 

Ясно е, че кризата на модела в световен мащаб и формите в които се управляват процесите, в това число персоналните управляващи, бележат провал след провал, каза Минчев. Къде по-голям, къде по-малък, но няма успехи и това е нещо категорично, добави той. 

На този фон расте безпокойствието накъде вървим и по какъв начин ще се управляват процесите, от които зависи съществуването на всички, каза Минчев.  Тръмп се появи на политическата сцена и успя да се наложи не като някаква бляскава изборна победа, но достатъчно убедително точно е израз на стремежа на огромни маси по света да има промяна на статуквото, допълни той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт