Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Парижкото споразумение открива възможности за бизнеса да постига своите цели

Нора Йовчева, Български съвет за устойчиво развитие, Уил О Брайън, бизнесмен и преподавател, Бизнес старт, 11.11.2016

Уил О Брайън, бизнесмен и преподавател. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Уил О Брайън, бизнесмен и преподавател. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-добрите компании имат програми за социално развитие и опазване на околната среда. Те инвестират стратегически в инициативи, свързани с устойчивото развитие и изпълняват социалните си планове. Това коментира бизнесменът и преподавател Уилям О Брайън в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му Парижкото споразумение предоставя възможности за бизнеса да постига своите цели. "Ако всички спазят ангажиментите си към Парижкото споразумение, то през следващите 7 години ще имаме възможност да оставим на следващите поколения един по-добър свят", коментира той. 

Бизнесменът обясни, че инвестиционните компании, които са участвали в срещата в Париж, управляват над $230 трлн. и генерират приходи на стойност от около $8 трлн. Парижкото споразумение дава възможности да се управлява риска, тъй като компаниите са изправени пред редица предизвикателства.  

Според Брайън новият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се превърне в лидер, който е мотивиран от стойностите и вероятно няма да постави под заплаха проекти като Парижкото споразумение. 

"Вярвам, че съзнанието на световните лидери се е трансформирало в това да вярват, че трябва да работим в посока преодоляване на климатичните и екологични проблеми, за да променим бизнес моделите в света", коментира от своя страна и Нора Йовчева от Българския съвет за устойчиво развитие. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт