Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Идеята за държавни професионални колежи в изостаналите райони трябва да се развие

Борислав Великов в Бизнес старт, 15.06.2016

Борислав Великов, депутат от Реформаторския блок. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Борислав Великов, депутат от Реформаторския блок. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От РБ настояваме да се оформи това, което е естествения Северозапад в подрайон в Северозападния район за развитие, за да се подпомага целенасочено. Това каза Борислав Великов, депутат от Реформаторския блок и народен представител от Монтана в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. В интервю на Йоанна Николова той каза: 

„Вече са одобрени около 140 млн. лева за Северна и Северозападна България. По-голямата част от тях ще отидат за проекти, които са по-готови, но не бива да гледаме само Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020. Нека гледаме Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Там усилията ни дадоха добър резултат, защото много от проектите, които бяха приети и одобрени са именно от Северозападния район“.

"Това, което ще се окаже изключително важно за успешното решение на проблемите на изостаналите общини са именно инвестициите в образованието. „123 млн. лв. за професионалните гимназии в България не е малко“. Според депутата трябва да се развие идеята за държавни професионални колежи в по-слабо развитите райони, за да се надграждат професионалните гимназии. Той заяви, че е е нужен "нов закон за професионалното образование". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт