Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Горямото осребряване на Amazon става по график

Технологичен коментар, 09.05.2016

Пакетажен център на Amazon.com Inc. във Великобритания. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Пакетажен център на Amazon.com Inc. във Великобритания. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Основателят на Amazon Джеф Безос е продал 1 млн. акции от своята компания, като е прибрал за тях 681 млн. долара, каза в технологичния си коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. "Тази сума е със 135 млн. долара по-висока от сумата, която Безос получи преди една година, когато продаде подобен пакет акции".

"Джеф Безос основа гиганта в електронната търговия още през 2004 година и все още притежава около 17% от компанията си или 82 млн. акции, които се оценяват на 54 млрд. долара. Не можем да кажем, че при продажбите на свои акции Безос се е възползвал от вътрешна информация, защото графикът, по който той ги продава е предварително оповестен".

Попов коментира и новината за централата на Zynga, която струва повече от цялата компания, както и сагата за битката на технологичните гиганти с държавните институции и правни регламенти.

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт