Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Гласът на гражданите в ЕС не се чува

Бизнес старт, 09.05.2016

Борислав Мавров, фондация Европейски институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Борислав Мавров, фондация Европейски институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гражданите в ЕС се чувстват непредставени и търсят възможност да изразят на глас своята позиция. Наблюдава се негативна тенденция - все по-малкото участие на гражданите в Европейския съюз. Референдумите са начин да се навакса липсата на гражданска активност. Това каза Борислав Мавров, програмен директор на фондация "Европейски институт", в своя коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria по повод Деня на Европа. 

"Забелязвам двоен стандарт от страна на ЕС. Всички тези кризи са резултат на късогледство, на липса на лидери, но и на двойни стандарти".

По думите на експерта обединена Европа няма алтернатива. "Убеден съм, че ЕС ще се запази, като пространство на мира и просперитета, но има да се справя с много врагове, които са вътре и извън ЕС". 

"Съюзът се превърна в модел и притегателно място за трети страни и е много важно да успее да изгради механизми за интеграция на работниците, които ще идват отвън".

Чуйте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт