Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Случаят с Панама гейт е медийна манипулация

Журналистът Къдринка Къдринова в предаването Бизнес старт, 06.04.2016

Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

Разкритията на "Документите на Панама" са медийна бомба. Фокусът се измества към постигането на определено въздействие върху общественото мнение. Това каза журналистът Къдринка Къдринова в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя коментира още защо в списъка липсват американски фирми и политици. Международният консорциум на разследващите журналисти е базиран във Вашингтон, а една от личностите в неговия управителен борд е Джон Кери. Всичко това има пряка връзка, посочи Къдринова.

Според журналиста осъществяването на строг финансов контрол на офшорните зони от политическия елит е трудна задача и изисква основна промяна на системата на функциониране на световната икономика. В изтеклата информация се хвърлят обвинения срещу много имена, но без конкретни доказателства и факти. В този смисъл изявлението на говорителя на Кремъл, че този консорциум не успява да оправдае очакванията му, е напълно логично, заяви още тя.

По думите й медиите започват да се използват като обслужваща институция. В случая с Панама се твърди, че има извършени проверки в отделните страни, но в крайна сметка трябва да разберем кой е източникът, кой има интерес и защо го прави, каза още тя.  

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт