Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

AES България: Без повече компромиси за БЕХ

Оливие Маркет, изпълнителен директор на AES България, в предаването Бизнес старт, 28.03.2016

Оливие Маркет, изпълнителен директор на AES България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Оливие Маркет, изпълнителен директор на AES България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако не се изпълни сделката с НЕК, ще бъдем принудени да използваме правни средства и ще започнем арбитраж. Няма да има повече удължаване, в края на април трябва да приключим тази сделка. Това заяви Оливие Маркет, изпълнителен директор на "AES България", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че преговорите с банките за изтеглянето на заема е в краен етап и затова е "възможно, изпълнимо и реалистично" сделката да приключи през април. 

Голяма част от тези пари ще отидат в "Мини Марица-изток", това са близо 400 млн. лв. Те ще са големият бенефициер.

Маркет коментира и създадената наскоро Национална енергийна камара, в която се включват 8 компании от сектора. По думите му основната цел е да се осигури законно представителство на интересите на компаниите в енергийния сектор и да се подобри диалогът с българските власти относно енергийните реформи. Той каза още, че камарата подкрепя либерализацията в сектора, тъй като тя осигурява прозрачност. 

Дългосрочните интереси трябва да са съвместими с либерализирания пазар. Има много добри примери в Европа как нашите компании могат да се адаптират към него.  

Повече може да видите в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт