Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Обучение по роботика за бъдещите поколения

Кирил Митов, основател на училище по роботика “Robopartans”, Бизнес среща, 19.02.2018

Ние се опитваме и успяваме да подготвим учениците в сферата на техническите науки. С роботи успяваме да им покажем аспекти на тази сфера, защото роботите са забавни. Това каза Кирил Митов, основател на училище по роботика “Robopartans”, в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

По думите когато един ученик може да седне да програмира, да конструира робот, чрез него той може да научи му какво е променлива, указател, масив – неща, които след това ще му помогнат много по-бързо да се включи в сферата на техническите науки.

Според Митов възрастта, в която човек трябва да започне да се занимава с технически науки, е около 9-10 годишна възраст, защото тогава малкият човек развива абстрактно мислене.

„Замисляли сме се да има такива уроци за възрастни. Проблемът на тези занятия е, че големите са една идея по-несериозни. Те отсъстват заради ангажименти. Затова гледаме да не работим с тях на този етап“.

Митов смята също, че ако промяната не тръгне от преподавателите, всяка друга промяна е безсмислена.

„Преподавателят трябва да може да комуникира с учениците, да ги възхити, да ги мотивира да учат. И с най-добрия учебник нещо не се получава, ако няма кой да преподаде материала добре“.

Вижте видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес среща