Лидерите на ЕС дефинират устойчиви финанси

Валдис Домбровскис, вицепрезидент на ЕК

Валдис Домбровскис, вицепрезидент на ЕК. Париж. 12 декември 2017. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Валдис Домбровскис, вицепрезидент на ЕК. Париж. 12 декември 2017. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

"В следващите няколко години европейските банки и финансови институции имат шанса да станат глобални лидери в устойчивите финанси", каза Валдис Домбровскис, вицепрезидент на ЕК на откриването на конференцията за устойчиви финанси в Брюксел, съобщава ЕК.

Това ще стане чрез насочване "към икономика, базирана на нисковъглеродни технологии и ресурсна ефективност, можем да насърчим създаването на работни места, производителността и благоденствието на хората.. За да постигнем целите си за намаление на емисиите вече сме изправени пред сериозна задача - имаме годишна липса на финансиране от около 180 млрд евро", каза още Домбровскис според официалния пресрилийз от 22 март.

В интервю за Bloomberg еврокомисарят каза, че вече се забелязва "повече търсене на зелени и устойчиви инвестиции". Чуйте още и за предложението за увеличение на данъците в ЕС на технологичните компании.

Последни новини
Още от Анализи