Последици за авиацията на САЩ на нарушенията на Kobe Steel

Стив Диксън, Bloomberg News

Алуминиеви тръби. Токио. Япония. 17 октомври 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Алуминиеви тръби. Токио. Япония. 17 октомври 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Японските власти правят проверки за сигурност в завода за алуминий на Kobe Steel, който доставя компоненти за строени в Япония самолети, каза министърът на транспорта във вторник, съобщи Киодо нюз.

Разкритията на Kobe Steel за масово нарушение на спецификациите на продуктите създадоха тревоги в глобалните вериги на доставки за части за коли, влакове, самолети и друго оборудване.

Натискът над Kobe Steel расте, докато американският авиационен регулатор FAA започва да проверява последиците от фалшифицираните данни.

Чуйте какво каза по случая Стив Диксън от Bloomberg News.

Компанията призна през октомври за фалшифициране на данните от контрола на тестовете за качество на металите – от алуминий до мед. Случаят напомня за друг инцидент, свързан с компания от Япония – Takata, чиито експлодиращи въздушни възглавници в колите предизвикаха смъртни случаи, съобщава Bloomberg.

Европейската агенция за авиационна безопасност препоръча на компаниите, използващи материали от Kobe Steel Ltd да прегледат доставките си и ако имат други възможности, да прекратят покупките от японската компания, която призна, че е фалшифицирала данни за здравината на металите.

 

Последни новини
Още от Анализи