Икономиката на САЩ е устойчива: Unicredit

Харм Бандолц, гл. икономист, Unicredit

Двигатели в завод на Harley-Davidson Inc в Меномони фолс, Уисконсин. 18 септември 2017. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg Двигатели в завод на Harley-Davidson Inc в Меномони фолс, Уисконсин. 18 септември 2017. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg

Американското производство се повиши през септември най-бързо за последните 13г., подкрепено от силния ръст на поръчките, показват данните от Института за управление на предлагането, цитирани от Bloomberg.

Уолстрийт отвори с ръст първия ден от търговията през октомври. Американските пазари се повишиха заедно с долара, подкрепени от оптимизма на инвеститорите от очакваните намаления на данъците.

След двудневна пауза американската валута продължи ръста си от миналата седмица, когато се възползва от спекулациите, че президентът Тръмп може да подкрепи гуверньор на Федералния резерв, който би могъл да следва по-агресивна политика на затягане, както и плановете на администрацията за данъчна реформа.

"Преживяваме едно от най-дългите възстановявания в историята", каза Харм Бандолц, гл. икономист, Unicredit в интервю за Bloomberg Ню Йорк.

"Няма признаци скоро да приключи".

Чуйте коментара във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи