Трите урока на един стартъп гуру

Милиардерът Кейши Камеяма отказва да се снима пред камера

Кейши Камеяма, председател на DMM.com Ltd. в централата на компанията. 29 май 2017. Токио, Япония. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg Кейши Камеяма, председател на DMM.com Ltd. в централата на компанията. 29 май 2017. Токио, Япония. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg

След като години наред бил отхвърлян при теглене на банков  кредит и недопускан до бизнес сделки, някогашният парий събира овации като пионер в интернет и дори модел за подражание. Медийната и технологична империя dmm.com на Кейши Камеяма се ражда с порнография, но се развива като богата колекция от фирми, които го направиха един от най-богатите хора в Япония, съобщава Bloomberg.

Камеяма спечели преди няколко години вот на доверие, когато режисьорът Такеши Китано се съгласи да се снима в реклама за негов стартъп-инкубатор.

„Винаги опитваме нови неща и затова хората си мислят: Ако работите тук, значи стават интересни неща”, казва 56-годишният Камеяма за Bloomberg, който започна да дава интервюта само преди няколко години, за да разсее слуховете, че е гангстер от якудза.

 

Последни новини
Още от Анализи