Какво да очакваме от британската икономика през 2017

Крис Уили, гл. инвестиционен директор, Connor Broadley

Витрината на Miss Selfridge Retail Ltd. на Оксфорд стрийт в Лондон, Великобритания. 26 декември 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Витрината на Miss Selfridge Retail Ltd. на Оксфорд стрийт в Лондон, Великобритания. 26 декември 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Крис Уили, гл. инвестиционен директор, Connor Broadley коментира възстановяването на икономиката на Великобритания след Brexit и перспективите за заетостта, заплатите и инфлацията през 2017. С какви настроения потребителите посрещнаха празниците и какви са плановете на инвеститорите. Интервю за Анна Едуардс от студиото на Bloomberg в Лондон на 28 декември 2016.

"Потребителите не са глухи. Те знаят какво се задава и затова започваме вероятно да усещаме някои признаци на смиряване на „животинския дух”, каза Крис Уили.

Чуйте целия анализ във видеото.

 

Британците стискат парите, което е може би знак, че отстъпват пред лицето на икономическата несигурност, съобщава Bloomberg, позовавайки се на данни от Британската банкова асоциация /BBA/.

Личните депозити се увеличават с 4,8% годишно през ноември според данните на BBA. За единайсетте месеца на годината те отбелязват ръст от 32,4 млрд. паунда, повече от ръста за същия период на 2015 от 19,8 млрд. паунда.

Британските инвеститори и вложители бяха разтърсени от решението през юни за излизане от ЕС, което накара BoE да намали лихвите до рекордните 0,25%. Докато британската икономика досега се държи добре, повечето икономисти прогнозират спад през 2017, защото бизнесът иска повече яснота за бъдещите отношения на Великобритания с най-големия търговски блок в света.

Последни новини
Още от Анализи