Има ли бъдеще в акциите на Apple

Акциите на компанията са далеч от най-високата си точка

Магазин на Apple. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Магазин на Apple. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Имат ли бъдеще акциите на Apple след като те упорито остават под най-високата си точка, достигната на 28 април 2015, когато затвориха на ниво от $132,65 на акция. На 24 март 2016 акциите на компанията затвориха на ниво от $105,70. Хауърд Уард, главен инвестиционен директор за акциите на растежа в Gamco, коментира темата пред Bloomberg. Ето какво каза той:

Apple е компания, която разполага с около $215 млрд. пари в наличност, генерира свободен паричен поток от около $100 млрд. Дивидентната доходност достига 2%. Акциите на Apple се превърнаха в ценни книжа, към които очакванията са ниски по отношение на цената. Тя на практика не постигна нищо през последните 12 месеца. Сега обаче мисля, че навлизаме в по-добър сезон за Apple. През следващите 3 седмици мисля, че ще обявят увеличаване на дивидента, както и на обратните изкупувания на акции. След това ще очакваме пускането на пазара на iPhone 7 в началото на есента. Това трябва да бъде голям плюс за тях. Apple печели пазарен дял в световен мащаб.

На практика почти цялата печалба в сферата на смартфоните отива в Apple. От гледна точка на печалбите просто няма други играчи.

Полезността на смартфона и особено на айфона ще продължи да расте. Всяка година ще бъдат въвеждани нови функции, които ще ни позволят да правим неща, които не сме правили с телефон в миналото. Услугата Apple Pay е невероятен пример за това какво можем да правим със смартфон. За съжаление все още не се предлага в толкова много магазини. Аз я използвам винаги, когато мога. Мисля, че е чудесна и по-сигурна спрямо кредитна карта.

 

Последни новини
Още от Анализи