Рекордни продажби на коли в САЩ за декември

Коментар на Анджи Лау и Розалинд Чин

Пикап Ford Super Duty на поточната линия в Луисвил, Кентъки. Photographer: Luke Sharrett/Bloomberg Пикап Ford Super Duty на поточната линия в Луисвил, Кентъки. Photographer: Luke Sharrett/Bloomberg

Коментар на Анджи Лау и Розалинд Чин от Bloomberg на данните за рекордни продажби на автомобили в САЩ за декември 2015.

 

Четири годишните продажби са нагоре с 5,7%, 17,5 милиона, което надмина рекорд поставен през 2000. Това се дължи на множество фактори, които спомагат за формирането на правилната среда. Ниски лихвени проценти, кредитите са евтини и достъпни, икономиката се справя по-добре, повече хора имат работа и чувстват, че имат пари за харчене.

Освен това, ниските цени на горивата, които са около 2$ за галон в САЩ. Съществува усещането, че автопроизводителите са подобрили предложенията си за клиенти. В един момент много хора се въздържаха от покупки на автомобили, но сега с подобрението на икономиката, те смятат, че това е добър момент и продажбите в САЩ скочиха.

Най-популярните коли са леките, пикапите и други подобни. През декември, някои от най-популярните автомобили са Nissan, продажбите им на пикапи, миниванове и джипове са скочили с 44%.

Fiat-Chrysler отбелязаха 69-ти пореден месец на печалби, а Тойота са на 3 място сред най-добре представящите се производители. Продажбите на пикапите на Ford са отбелязали повишение с 15%, но тези на леките им коли спаднаха през декември.

Когато цените на бензина в САЩ са 1,99$ за галон, това е един добър стимул да си купите кола. Ето, имате данъчни облекчения и удължена отстъпка, ако карате колата си.

Може би няма да достигнем нови рекорди, но автоиндустрията и анализаторите казват, че растежът все още ще бъде доста голям през следващата година, но през 2016 ще трябва да се хвърлят повече усилия. Растежът може малко да се забави, затова те предлагат отстъпки, главно за да привлекат клиенти и увеличат дела си на пазара.

Самите производители са в по-добро финансово състояние от няколко години насам.

Анализаторите в autotraders.com казват, че дори продажбите да паднат малко под нивата от 2015, годината все пак ще бъде много силна от към растеж.

 

Последни новини
Още от Анализи