Борисов: Осигурихме доставката на 2,7 млн. дози от ваксината на Pfizer през следващите 2 месеца

Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила, заяви премиерът

12:04 | 11 април 2021
Обновен: 12:05 | 11 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: МС
Снимка: МС

Благодарение на европейската солидарност и с нашите бързи и дипломатични действия успяхме да осигурим  2,7 милиона дози от ваксината на Pfizer да бъдат доставени в България през следващите два месеца. Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет, по време на посещението му в село Тополово.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов  изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията.

Министър-председателят обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но при по-високи цени. По тази причина, според премиера, в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

Борисов посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони.