Борисов: Работим на пълни обороти по ангажиментите в Северна България

Премиерът инспектира напредъка по изграждането на автомагистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен

12:34 | 13 юни 2020
Обновен: 14:49 | 13 юни 2020
Автор: Николета Рилска
Снимка: МС
Снимка: МС

Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира напредъка по изграждането на автомагистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен. 

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.
 
По време на огледа с Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
 
Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. 

Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството. Строителството на „Хемус“ ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

В отговор на въпроси на журналисти за увеличението на новорегистрираните случаи на коронавирус у нас министър-председателят заяви, че рекорд се отчита и при изследваните проби.

„Трябва да свикнем с мисълта, че вирусът го има, че трябва да се пазим и да внимаваме. Смъртността е ниска. Трябва да продължим да пазим възрастните и болните хора“, подчерта Борисов. Той добави, че повече няма да се затварят обекти, тъй като специалистите са на мнение, че коронавирусът е отслабен, а страната ни е подготвена като разполагаме с всички нужни защитни облекла и средства.