Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Развитието на бизнеса днес минава през облачните технологии

 Симеон Стойчев, вицепрезидент на Progress Software, Bloomberg TV Bulgaria интервю, 05.06.20

19:53 | 5 юни 2020
Обновен: 10:44 | 26 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Компаниите продължават да се насочват към облачни технологии и да ползват все повече платформи и услуги. Това каза Симеон Стойчев, вицепрезидент на Progress Software, в интервю за Вася Николова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria интервю”.  

"Живеем в дигитално свързан свят, в който потребителите са мобилни, очакват всички услуги да бъдат достъпни от всяка точка и по всяко време”. 

Стойчев посочи, че това е свързано с тенденцията за модернизация на съществуващите облачни системи и съответно широко използване на приложения с отворен код, наличие на повече облачни услуги, необходимостта от по-добър анализ на данни.  

“Спрямо работата от вкъщи самите организации са изправени пред нови предизвикателства и е нужно да управляват този тип сложна инфраструктура. Относно самите крайни потребители - те трябва да проучат къде са техните данни, какви методи са имплементирани относно гарантиране на поверителност или нужното ниво на информационна сигурност”.  

По думите му едно от предизвикателствата е, че компаниите, които преди това са разчитали на физически офис пространства и контакт на живо с клиентите си, е трябвало доста бързо да пренесат дейността си онлайн.  

“Например ние имахме само няколко дни да се организираме”, каза още Стойчев.   

Той посочи още, че модернизацията и миграцията към облака вървят ръка за ръка. 

Кои са начините компаниите да се справят и да бъдат ефективни за клиентите си?  

Цялото интервю вижте във видеото.