Всички модели на Apple за 2022 г. ще подържат 5G

iPhone Mini няма да бъде включен в гамата от 2022 г.

15:16 | 21 юли 2021
Обновен: 15:38 | 21 юли 2021
Автор: Даниел Николов
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

И най-евтините модели на Apple Inc ще поддържат технологията 5G при следващата си итерация, а iPhone Mini няма да бъде включен в гамата от 2022 г., съобщи Nikkei в сряда, позовавайки се на източници, запознати с въпроса. 

Компанията ще започне да продава 5G версия на бюджетния iPhone SE през първата половина на 2022 г., съобщи Nikkei, добавяйки, че устройството ще се захранва от процесора A15, а 5G връзката му ще бъде през модемния чип X60 на Qualcomm Inc.

Телекомуникационните оператори харчат милиарди долари, за да надградят мрежите си до широко рекламирания 5G, за да позволят по-бърз интернет и по-добро покритие. Анализаторите обаче са скептични по отношение на използването на технологията за отделни потребители и вярват, че предстоят години, преди човек да може да се възползва от действителните ползи. 

Междувременно търсенето на iPhone Mini, по-малката версия на водещото устройство на Apple, е намаляло в сравнение с по-големите модели като iPhone 12 Pros и по-старите iPhone 11, тъй като потребителите предпочитат по-големи устройства за ежедневната си работа. 

Продажбите на iPhone 12 Mini в САЩ са само 5% от общите продажби на новите телефони на комапнията през първата половина на януари, според доставчика на данни от бранша Counterpoint.