BP продава централата си в Лондон и въвежда гъвкаво работно време

Сградата може да бъде оценена на над 300 милиона паунда

18:44 | 30 август 2020
Обновен: 18:49 | 30 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

British Petroleum планира да продаде централата си в централен Лондон, тъй като съкращава работни места и въвежда гъвкаво работно време, съобщи The Times в неделя, цитиран от Bloomberg. 

Петролният гигант, в който работят 6 500 офис служители в Обединеното кралство, планира да наеме сградата на площад Сейнт Джеймс от новия собственик за две години, посочва изданието, без да цитира никого. BP отказа да коментира доклада. 

BP се присъединява към други работодатели, които променят стила си на работа, след като много служители започнаха да работят у дома заради пандемията от коронавирус. Главният изпълнителен директор Бърнард Луни заяви, че компанията ще премине към комбинация от работа в дома и офиса. 

Планът на компанията подчертава несигурността, пред която е изправен пазарът на имоти, тъй като коронавирусът изпраща офис служителите у дома и изпразва бизнес центровете в Лондонското Сити, Канари Уорф и на други места в Лондон.  

Само 13% от хората се върнаха в офисите си този месец в Лондон. В 63-те най-големи градски центъра в страната процентът е 17%, посочва изданието, позовавайки се на анализ на мобилните данни.  

Сградата, която BP закупи за 117 милиона паунда (156 милиона долара) през 2001 г., може да бъде оценена на над 300 милиона паунда днес, пише вестникът.