За Германия работата от вкъщи е шанс за по-зелен и по-добър живот

Според Свеня Шулце отдалеченият достъп подобрява и качеството на живот на служителите

22:08 | 11 юни 2020
Автор: Николета Рилска
За Германия работата от вкъщи е шанс за по-зелен и по-добър живот

Около една трета от германците очакват по-малко командировки и повече видеоконференции в годините след пандемията, сочи изследване, публикувано в четвъртък. 

Въпреки че това е значително по-малък брой, отколкото в останалата част на света, германският министър на околната среда смята, че по-малкото пътувания до работното място могат да са възможност за справяне с климатичните предизвикателства и подобряване на качеството на живота, пише Bloomberg. 

“Никой не иска животът да остане такъв, какъвто беше по време на пандемията”, заяви Свеня Шулце, която представи проучването, изготвено от Ernst & Young и Wuppertal Institut. Според нея обаче трябва да запазим някои от новите си навици.

Около една четвърт от германските служители са работили от домовете си, поне временно, в разгара на пандемията, показва изследването. Интернет трафикът, свързан с видеоконференциите, се е повишил със 120%, сочат още данните. 

Според авторите на доклада пътническият трафик може да бъде намален дългосрочно с около 8%, ако работата от домовете и отдалеченият достъп бъдат насърчавани.