С няколко изречения Краян спря пропадането на акциите на DB

Мениджърът оставал отдаден с всички сили на банката

16:25 | 29 март 2018
Обновен: 16:25 | 29 март 2018
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

След няколко дни на понижения акциите на най-голямата германска банка Deutsche Bank отново поскъпват. Импулсът е вследствие на отричане на спекулации за възможната замяна на директора на банката Джон Краян.

В ранните следобедни часове акциите поскъпват с почти 1 на сто до 11,31 евро за брой, което е в съответствие и с общата тенденция. Съвсем наскоро книжата се потопиха до рекордно ниската стойност от 11,19 евро за брой, предава Investor.bg.

В късните вечерни часове на сряда в съобщение до служителите на банката Краян е уверил, че „остава отдаден с всички сили на банката и заедно с вас искам да измина пътя, по който поехме преди около три години“.

„За съжаление в момента нашата банка не се развива съвсем правилно“, признава мениджърът. Той бил наясно с притесненията на мнозина за това, че подобни спекулации като тази за оставката му, не са в полза на банката.

В началото на седмицата британският Times написа, че между 57-годишния мениджър и председателя на Надзорния съвет Паул Ахтлайтнер е възникнал сериозен спор за стратегическото развитие на банката. Според медията банката вече търси наследник на Краян.