NBC отбеляза сериозен спад в гледането на Олимпийските игри

Освен това услугата за стрийминг на NBC, Peacock, записа най-гледаната си събота

07:43 | 26 юли 2021
Автор: Даниел Николов
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Гледаемостта на NBC за церемонията по откриването на Олимпийските игри спадна рязко, ранен знак за предизвикателствата, пред които е изправена мрежата при привличането на голяма аудитория по време на пандемия на фона на промяна в навиците за гледане.

В петък церемонията по откриването в Токио привлече около 17 милиона зрители, включително хора, които излъчиха събитието на цифровите платформи на NBC. Това беше с около 36% по-малко от церемонията по откриването игрите в Рио през 2016 г., която привлече около 26,5 милиона души.

Церемонията по откриването на Олимпийските игри започна в петък в 7 ч. сутринта по източно време или в 20 ч. местно време в Токио. По-късно NBC излъчи отново церемонията в 19:30 ч. източно време, със специален фокус върху отбора на САЩ. Приложението NBC Sports и NBCOlympics.com също излъчиха записаната първоначалната версия на предаването.

В събота NBC отбеляза известен ръст на зрителската аудитория, като сутрешното покритие на по кабелните телевизии се увеличи с 24% от съответния ден в Рио.

Освен това услугата за стрийминг на NBC, Peacock, записа най-гледаната си събота. Досега зрителите излъчиха 21% повече минути от Олимпийските игри в Токио, отколкото игрите в Рио през 2016 г.

Подобно на другите олимпийски събития тази година, церемонията по откриването беше по-тиха, като се проведе в предимно празно място, след като организаторите на Олимпийските игри забраниха посещенията от зрители.