Индра Нюи от Pepsi става член на борда на директорите на Amazon

Технологичен коментар на Емили Чанг за 25.02.2019

12:02 | 26 февруари 2019
Обновен: 01:00 | 4 юни 2020
Логото на онлайн услугата AWS на Amazon. Снимка:Michael Nagle/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на Pepsi Индра Нюи вече е най-новия член в борда на директорите на Amazon, предаде Емил Чанг от централата на Bloomberg в Сан Франциско

Индра Нюи управлява Pepsi в продължение на четири години в периода между 2006 и 2008. Тя ще работи в oдитния комитет на компанията и е петата жена в 11-членния управителен съвет на Amazon. Миналата година онлайн търговецът на дребно обеща да увеличи половото разнообразие в ръководството си след оплакване от страна на акционер на компанията. 

Стартъпът за групови домашни упражнения Peloton избра Goldman Sachs и JP Morgan Chase да консултират IPO-то му. Оценката на компанията би могла да мине $8 млрд., научи Bloomberg. Peloton продава велоергометри и пътеки за бягане със свързани към тях таблети, които излъчват фитнес тренировки на живо. 

Филмът „Зелената книга“ взе приза за най-добър филм, побеждавайки продуцираният от Нетфликс филм „Рома“. „Рома“ щеше да се донесе първата на награда за най-добър филм на компанията за видео стрийминг, каза още Чанг. 

Целият коментар гледайте във видеото.