Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Продажбите на дървени играчки у нас бързо бележат ръстове

Кристиян Иванов, собственик на superigrachki.bg, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 04.02.2021

20:02 | 4 март 2021
Автор: Николета Рилска

Пазарът на дървени играчки у нас се развива все повече в нови сегменти, което позволява създаването на по-евтини аналози. Цените вече са много по-достъпни. Това заяви Кристиян Иванов, собственик на superigrachki.bg, в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

"Отчитаме ръст от около 30% на оборота от продажбите на дървени играчки през 2020 г. на годишна база", отбеляза Иванов. 

По думите му в сектора има голяма необходимост да се наблегне на българското производство.

“Пазарът у нас като цяло е залят от предимно нискокачествена продукция, а изнасяме хубавите неща. Заслужаваме много по-високо качество, но цената определя пазара”.

Той посочи, че компанията му търси надеждни партньори, като има идея да помогне на възможно най-много производители у нас, инвестирайки в тях, за да може те да произвеждат нужното количество за пазара.

“Всеки един онлайн предприемач, основно онлайн магазините, трябва да помисли и за родното производство. Трябва да сме отговорни и да мислим за поколенията напред с всяко едно наше действие”.

Гостът отбеляза, че друга идея на дружеството е да не минава през излишни прекупвачи и търговци, а да улесни разпространението чрез директна продажба на онлайн магазините.

Според Иванов проблем е, че дървените играчки са търсени предимно за деца от две до пет години.

“Имаме кауза да се опитаме да покажем на потребителите, че играчката не е само за деца до 5-годишна възраст”, разказа гостът.

“Детето трябва от най-ранна възраст да се срещне с образователните продукти, които развиват логиката, концентрацията”.

Той очаква в следващите пет години секторът да се развие много, включително по отношение на задържането на вниманието на децата и в по-високата възрастова група.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук.