Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се развива бизнес с бижута от полимерна глина у нас въпреки кризата?

Даниела Драндарова, автор на бижута от полимерна глина, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 14.10.2020

20:02 | 14 октомври 2020
Обновен: 20:20 | 14 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Занаятчийстото е една не много добре развита ниша в България, въпреки че напоследък има тенденция да се появяват все повече ценители на ръчното творчество у нас. Това каза Даниела Драндарова, автор на бижута от полимерна глина, в интервю за репортера Вероника Тонева, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

“Занаятчийството е предизвикателство, в което влагаш цялата си душа и талант”, посочи Драндарова. Според нея то е заложено във всеки човек, просто той трябва да намери своята част от него.

По думите на госта пандемията е замразила пазара на ръчно изработени продукти, особено в ранните месеци след удара ѝ, като е довела и до отлагането на много изложения и базари - ключови за хората в сектора.

“Чак лятото се усети раздвижване на пазара”, отбеляза Драндарова.

Тя разказа, че в началото е показвала бижутата, които произвежда, пред семейство и приятели, на по-късен етап е показала творчеството си и по базари. Това, което произвежда, нагажда според търсенето на масовата публика, обясни Драндарова.

“Занаятчийските продукти имат различна публика, ценители се появяват все по-често... Виждат се и едни и същи лица, което означава, че тези хора се интересуват от случващото се в сферата”.

Какви са краткосрочните и дългосрочни цели пред Драндарова и нейната компания - вижте във видео материала.

Видеа с всички гости в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.