Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Експерт по киберсигурност: Потребителите да са предпазливи към съобщенията си

Спас Иванов, експерт по киберсигурност, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 19.06.2020

20:02 | 19 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Коронавирусът се превърна в един изключително доходоносен вектор на изпращане на спам атаки, т.нар. фишинг атаки, и на дискредитиране на определени правителства или държави с цел извличане на политическа или финансова облага. Изключително внимание трябва да имат хората, да са предпазливи към съобщенията, които получават по различни канали, и ги приканват незабавно да извършат нещо. Това каза Спас Иванов, експерт по киберсигурност, в интервю за Вася Николова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”. 

Иванов коментира зачестилите спекулации относно вредите от навлизането на 5G технологията. 

“Единственото притеснение е по отношение на невежеството, което циркулира в мрежата. Към момента няма нито едно изследване, което да доказва каквато и да е вредна страна за здравето от петото поколение мобилно покритие”, посочи той. 

“Неразбирането на проблема поражда и спекулации”. 

Иванов се спря и на мерките, които компаниите трябва да предприемат, за да се защитят от пробив в системата или хакерска атака. Той отбеляза, че от ключово значение е изборът на дружествата дали ще се защитават сами, или ще поверят това на професионалисти. 

“Няма мярка, която да е универсална и да работи за всички”, изтъкна Иванов. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Всички гости в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук