Какво е бъдещето на стрийминга?

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria „UpDate”

17:06 | 3 юни 2021
Обновен: 18:12 | 15 ноември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Кой ще бъде първият, който ще има връзка с телевизора на клиента, и всъщност кое дистанционно ще избере самият клиент, е в момента световната борба в сектора на предоставяне на видео съдържание. Това заявиха Станимир Марков, старжи мениджър "Продуктово развитие" и Людмила Семерджиева, специалист "Продуктово развитие" във Виваком, в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria "UpDate" с водещ Елена Кирилова.

"Ние смятаме, че хората макар и не с този голям темп от миналата година, свикнаха да консумират видео съдържание, включително да гледат на всякакви устройства", коментира Станимир Марков. 

"Това е едно от нещата, които са включени в услугата EON, която ще ни помогне още повече да утвърдим както реномето, така и качеството като пазарен лидер на телевизионни и интернет услуги".

От разговора стана ясно, че за разлика от Netflix услугата EON е насочена към предлагане на подобно видео съдържание на широката публика, агрегирано в редица видео каталози, всички от които са преведени на български. 

По думите на старжи мениджър "Продуктово развитие" това дава възможност на онлайн услугата да бъде алтернатива, тъй като следва световните тенденции да предлага надеждна, съвременна услуга, която събира съдържанието на множество каталози.

"ЕON е изключително интуитивна платформа с много богат набор от функции, която се усъвършенства всеки ден, като не е нужен смарт телевизор, за да се ползва", споделя Людмила Семерджиева. 

"Освен богатото видео съдържание на разположение на нашите клиенти са над 210 уникални канали с възможност повечето от тях да бъдат връщани 7 дни назад. Общо видео каталозите са над 12, като функциите са достъпни и лесни".

Според Людмила Семерджиева EON ще бъде атракитвна и за младите потребителите, тъй като интерфейсът е с модерна и интуитивна визия, която е конкуретноспособността на най-добрите в света.

"EON не са променя правилата като телевизионна платформа, но и тези  в интернет", коментира Станимир Марков . 

"Ние предлагаме EON в пакет телевизия+интернет, което дава възможност да осигурим качествена услуга, която да е лесно достъпна за клиентите. Целта ни е да мотивираме пазара да премине към едно по-качествено ниво на съдържание, интернет - всичко в един прозрачен пакет".

Цялата информация за платформата и пакетите на EON е достъпна на сайта www.vivacom.bg

Целия разговор може да чуете в пълния запис.